Deschizând noi drumuri

Proiect album foto: Şcoala de Aviaţie Mircea Cantacuzino

Status proiect: Finalizat

Nume proiect:
Album Şcoala de aviaţie Mircea Cantacuzino

Descriere: 
Ideea unui astfel de album s-a născut din dorința, din dreptul și dintr-un sentiment de responsabilitate de a retrăi senzația pe care am simțit-o după ce am văzut imaginile unei istorii culturale bogate, amorțite în amintirile multora, în albume de fotografii cu caracter personal și în Arhivele Naționale ale României. Luând-o pe urmele trecutului, descoperim evenimente și oameni, împletite în așa fel încât creează o țesătură a unei culturi odată contemporane, ce a reprezentat țelurile și visurile multora.

Obiective:
Ne dorim ca, după ce parcurg acest album, cititorii să se bucure și să fie mândri de ceea ce s-a realizat în trecut, într-o țară care încă trebuie să se desprindă de un trecut cu suișuri și coborâșuri. Dacă va fi vreodată nevoie de ceva care să amintească de câte se pot realiza, fie ca acest album să devină un punct de reper.

Beneficiile aduse comunitatii:
Deschiderea şcolii Mircea Cantacuzino a fost un moment important în istoria aviației Române deoarece valorile aviatorilor militari atât ca piloţi cît mai ales ca pedagogi au gasit un mod de a se manifesta. Tinerii din elita societăţii româneşti de la acea vreme, şi-au demonstrat caracterul şi determinarea instruindu-se în şcoala curajului si chiar dacă şcoala a funcţionat folosind avioane străine, avântul „aviaţiei de turism” a deschis oportunităţi industruiei aeronautice române de a  construi aeronave pentru „turismul aerian„ avioane cu care piloţi ca Ionel Ghica, brevetaţi la şcoala Mircea Cantacuzino au făcut istorie.

Alte proiecte

Proiect Website: www.aviaţie-mircea-cantacuzino.ro

Prezentăm prin intermediul acestui proiect, într-o manieră unitară, istoria Şcolii de Aviaţie Mircea Cantacuzino

află mai multe »